Interview met Ferry over het allereerste WIJIJ-event in Gorinchem

Interview met Ferry over het allereerste WIJIJ-event in Gorinchem

 

We ontmoetten Ferry op 16 mei in De Bank van Noppes in Gorinchem. Tijdens dit event werd de workshop ‘Hoe maak je de vertaalslag van jouw talent naar de arbeidsmarkt’ gegeven. Hierbij werden de aanwezige talenten gekoppeld aan de kernwaarden van de werkgevers. Het talent stond hierbij centraal. 

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Ferry, een accountmanager met al 15 jaar ervaring in de verkoop. Mijn ervaring ligt voornamelijk in retail van grote en kleine winkelketens. Dit najaar ga ik een kortlopende cursus volgen in de elektrotechniek. Hiermee wil ik naar een Accountmanagersfunctie in een technische richting, bijvoorbeeld als accountmanager in de (elektro)techniek.  

Hoe kwam je op de website van WIJIJ terecht?

De flyer van WIJIJ bracht me bij jullie website en ik heb me direct aangemeld op het platform. Later zag ik ook de reclame bij de bushokjes en herkende ik WIJIJ direct van de flyer. Vooral het regionale en persoonlijke karakter van WIJIJ spreekt mij aan.  

Je was 16 mei aanwezig op het allereerste WIJIJ-event, hoe heb je dit ervaren?

Op het event heb ik veel energie en een positieve vibe ervaren. Het was netjes geregeld zeker voor een eerste event. Voor een volgend event zou ik iets specifieker gericht op mijn achtergrond fijn vinden maar ik heb er zeker iets aan gehad.   

Tijdens de workshop bleek ‘geen match’ toch een match. Vertel?

Ik noemde mijn talent ‘gemakkelijk contact maken’ waarop een werkgever aangaf dat hij dit niet zocht. Door toch in gesprek te gaan met deze werkgever volgde een goed gesprek, gevolgd door een kop koffie op locatie bij een werkgever. 

Hebben de gesprekken jou verder geholpen?

Mijn “pitch” is door een recruiter (die ik tijdens WIJIJ-event heb gesproken) op LinkedIn gezet om mij onder de aandacht te brengen. Daarnaast heb ik er plezier in om mensen te spreken op verschillende niveaus, hier haal ik veel energie uit. Voor mij is het een bevestiging dat ik nog steeds in de goede richting zit met mijn beroep als accountmanager.