In de krant: WIJIJ roept op: ‘word wie je écht bent!’

In de krant: WIJIJ roept op: ‘word wie je écht bent!’

Inwoners van de regio Gorinchem, Drechtsteden, Vijfheerenlanden en Molenlanden kunnen er deze weken bijna niet om heen, de opvallende busreclame van WIJIJ ‘Word wie je écht bent’. Voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk, is dit hét moment om in te schrijven bij WIJIJ.nl. Want WIJIJ (spreek uit: wij-jij) koppelt mensen en banen op basis van talenten en passie, zodat ieder werk vindt dat echt bij je past. Bovendien hebben alle mensen die staan ingeschreven toegang tot cursussen en aanvullende opleidingen, en krijgen direct een overzicht van alle vacatures die ‘matchen’.

,,We willen dat iedereen in de regio de naam WIJIJ kent als platform om werk te vinden, dat echt bij je past. Daarom rijden er nu tien streekbussen met onze opvallende slogan. Bij het aantrekken van nieuwe medewerkers kijken steeds meer bedrijven en organisaties naar vaardigheden en motivatie. WIJIJ doet dit al meer dan drie jaar en weet precies hoe we de juiste match kunnen vinden. Wij kijken niet naar een papieren profiel, maar naar de mens”, vertelt Marjan Lancee van WIJIJ.

Inmiddels hebben al meer dan driehonderd mensen via WIJIJ, ander of nieuw werk gevonden. Soms is het een complete switch, bijvoorbeeld van slager naar elektromonteur, maar er zijn ook mensen die bij dezelfde werkgever in een andere baan aan de slag gaan. Voor hen was de inschrijving op het platform net het laatste duwtje dat nodig was om de nieuwe stap te wagen en met de werkgever om de tafel te gaan. Inmiddels is ook een grote groep regionale werkgevers aangesloten bij WIJIJ.

PERSOONLIJKE AANDACHT

De werkwijze is simpel en kost niets. De eerste stap is een profiel maken op WIJIJ.nl. Hierbij komen allerlei aspecten aan bod, van vaardigheden, talenten en opleidingen tot hobby’s en werkervaring. Op de website staat ook een aantal persoonlijkheidstesten die de kandidaten inzicht geven in zichzelf.

,,Heel belangrijk”, zegt Marjan Lancee van WIJIJ. ,,Juist deze testen zijn vaak verhelderend en helpen je op weg. Sommige mensen weten prima wat ze willen, voor anderen is het lastig om zelf te bepalen waar je talenten liggen. Met de meeste kandidaten hebben we ook persoonlijk contact. Wanneer het profiel compleet is, kun je dit ‘matchen’ met alle beschikbare banen. Dan blijkt er veel meer mogelijk dan iemand zelf dacht.”

WIJIJ.nl helpt je werk te vinden dat bij je past. De opvallende busreclame ‘Word wie je echt bent’ kan je momenteel bijna niet missen.