SITY Academy werkt aan technische scholing

SITY Academy werkt aan technische scholing

WIJIJ en SITY Academy gaan gezamenlijk inspelen op de vraag naar mensen voor technische kansrijke beroepen om hiermee het bedrijfsleven in de regio te helpen aan nieuwe werknemers. Komende maanden start SITY Academy een aantal korte cursussen die de deelnemers in vier maanden de basiskennis voor een specifiek vakgebied bijbrengen. Daarna kunnen ze aan de slag en zich bij het bedrijf verder ontwikkelen.

Er zijn opleidingen mogelijk voor onder meer Installatie Zonnepanelen, Lassen, Elektrotechniek en Polyesteren. Iedere cursus wordt opgezet in samenwerking met een of meer werkgevers, die op zoek zijn naar nieuwe mensen. De opleiding vindt plaats op de werkvloer van het bedrijf of bij de locatie van de SITY Academy op de Spijksedijk in Gorinchem. Gezamenlijk wordt de inhoud en lesstof bepaald, zodat deze naadloos aansluit op de behoeften van de werkgever.

In de nieuwe samenwerking coördineert SITY Academy de scholing en WIJIJ draagt mensen voor die hebben aangegeven interesse in techniek te hebben. Hiervoor worden de kandidaten benaderd die zich bij WIJIJ hebben ingeschreven.

SITY Academy is vorig jaar ontstaan op initiatief van Avres, Da Vinci College, School & Bedrijf en de Stichting Behouden Vaart.

Lees ook: Werk-inspiratiesessie WIJIJ met succes herhaald