Solliciteren: 6 tips van manager P&O Geri van Winssen

Solliciteren: 6 tips van manager P&O Geri van Winssen

Waar let een werkgever op bij een sollicitatiegesprek? Die vraag stelden we aan Geri van Winssen, Manager P&O, bij Dekker Hout in Vianen. Dekker Hout zoekt met regelmaat nieuwe collega’s ter uitbreiding en die zitten allemaal aan tafel bij Geri. Hieronder vind je zijn tips! Er zitten ook een paar klassiekers tussen die zeker niet onbelangrijk zijn.

Nog geen leuke baan gevonden? Meld je aan via WIJIJ dan zoeken wij met je mee! Naast kennis, werkervaring en opleiding, matchen wij juist op basis van passie, talenten en drijfveren.

 1. Weet naar welk bedrijf je gaat 🔎

Voorbereiding. Naar welk bedrijf ga je eigenlijk? Neem een kijkje op de website van het bedrijf en Google ze. Wat doen ze eigenlijk? Waar staan ze voor? Wat vinden ze belangrijk? En vergeet zeker ook de social media niet. Hier krijg je vaak nog een beter beeld van het bedrijf achter de schermen en maak je vast kennis met de bedrijfscultuur en actuele projecten. Altijd een leuke inhaker!

2. Ken je gesprekspartners 🧑🏽‍💻

Je kent nu het bedrijf, maar wie zit er straks tegenover jou? Bereid je voor door de persoon met wie je een gesprek hebt op te zoeken op Google en LinkedIn. Onthoud zijn/haar naam en kijk bijvoorbeeld naar functie, interesses en vorige werkgevers.

3. Kom op tijd 

Een goede eerste indruk begint met op tijd komen. Voor een sollicitatie kun je het beste 15 minuten van tevoren aanwezig zijn. Heb je mogelijk last van file, een brug die open staat of andere vertraging? Neem dat mee in je planning en vertrek op tijd. Toch vertraging? Bel dan gewoon even.

4. Link concrete voorbeelden aan je kwaliteiten 💪🏽

Je bent sterk in communicatie en hebt affiniteit met techniek. Waar kan ik dat aan terugzien? Geef concrete voorbeelden als je aangeeft een bepaalde kwaliteit/ ervaring te bezitten. Dit is veel overtuigender en schets direct een beeld aan de werkgever.

5. Praat geen onzin 🤷🏽‍♀️

Je bent op tijd, hebt je goed voorbereid en kent je gesprekspartner. Maar dan krijg je opeens een vraag waar je geen antwoord op weet. Hoe je daarop reageert? Nou, je geeft gewoon eerlijke antwoorden. Beter zeggen dat je iets niet weet dan dat je maar wat gaat roepen: praat geen onzin.

6. Wees eerlijk naar jezelf 💰

Het gesprek gaat lekker. Als laatst bespreek je het salaris, het aantal dagen dat je wilt werken, woon-/werkafstand en of je past bij de bedrijfscultuur. Wees hierin eerlijk naar jezelf en praat niet mee. Dat gaat op een zeker moment wringen. Als je voor de werkgever de ‘gedroomde’ kandidaat bent, maakt dat parttime werken ook niet uit.

👉🏼 Meer tips? Meld je aan en volg gratis onze online training: ‘Succesvol solliciteren in 5 stappen’.
Meer over Dekkerhout? Kijk eens op www.dekkerhout.nl