Samenwerking met SITY Academy  Technisch opleiden in de praktijk

Samenwerking met SITY Academy Technisch opleiden in de praktijk

De SITY Academy start binnenkort verschillende opleidingen voor technische beroepen waar deelnemers direct in de praktijk, dus heel gericht, voor een bepaalde functie worden opgeleid. Op de planning staan onder meer zonnepanelen-installateur, lassen en polyesteren. De trainingen worden in nauwe samenwerking met werkgevers samengesteld, zodat de deelnemers na afloop direct kunnen doorstromen in een baan.

Op deze manier worden bedrijven ondersteunt in de zoektocht naar technische medewerkers en kan iedereen met interesse in techniek in deze sector aan het werk. Ook als zij niet eerder een specifieke opleiding hebben gevolgd. WIJIJ heeft inmiddels een aantal kandidaten uit haar bestand voorgedragen voor de trainingen, die tussen de acht weken en vier maanden duren.

De eerste opleiding die van start gaat is ‘polyesteren’. Dit gebeurt in samenwerking met drie bedrijven uit de regio die op zoek zijn naar collega’s. Ook voor nieuwe cursussen benadert WIJIJ heel gericht kandidaten, die hebben aangegeven dat ze een switch naar techniek willen maken.