(persbericht) Aan de slag in Holland Rijnland om arbeidsmarkt te versterken

(persbericht) Aan de slag in Holland Rijnland om arbeidsmarkt te versterken

Onder het motto ‘Word wie je écht bent’ zijn de arbeidsregio Holland Rijnland en WIJIJ deze week een introductiecampagne gestart om het WIJIJ-platform onder de aandacht te brengen. WIJIJ (spreek uit: wij jij) brengt mensen en banen bij elkaar op basis van talent, passie en motivatie en helpt zowel ieder die op zoek is naar (ander) werk, als ook de werkgevers in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. 

Het platform van de coöperatie WIJIJ is al een aantal jaren succesvol in andere delen van Nederland en is een passend vervolg op het initiatief Talent op Maat van Economie 071 om de lokale arbeidsmarkt te versterken. Vanaf deze week is WIJIJ onder meer zichtbaar op vele streekbussen in de hele regio. WIJIJ is een coöperatie en heeft geen winstoogmerk.

‘Wij geloven dat iedereen werk kan doen, dat écht bij je past’, vertelt directeur Marjan Lancee van WIJIJ. ‘Wij kijken wat iemand kan, en laten ons niet enkel leiden door werkervaring of diploma’s. Talenten, vaardigheden en motivatie zijn veel belangrijker. De meeste mensen kunnen meer dan ze zelf denken. Als je werk doet, dat je leuk vindt, word je een blijer mens. Inmiddels zijn ook steeds meer werkgevers overtuigd van deze visie en sluiten zich aan. Zo hebben we al talrijke matches gemaakt’.

Oplossing krappe arbeidsmarkt
Wethouder Paul de Bruijn (Voorschoten), een van de voortrekkers van Talent op Maat vanuit Economie071, is enthousiast: ‘Door te kijken naar vaardigheden van mensen komt er voor werkgevers een nieuwe groep van geschikte kandidaten in beeld. Dat is hard nodig, want goed personeel is moeilijk te vinden. De kandidaten melden zich al. De eerste vaardighedenprofielen zijn al aangemaakt. Ik hoop dat het bedrijfsleven ook aanhaakt en lid wordt van de coöperatie WIJIJ.’

Een modern CV dat past bij deze tijd
Wie een profiel aanmaakt op WIJIJ.nl, werkt direct aan een ‘modern CV’, een persoonlijke presentatie waarin veel aandacht is voor vaardigheden en persoonlijkheid en aansluit bij de arbeidsmarkt van deze tijd.

Niet iedereen kan zomaar eigen talenten opsommen, daarom zijn er ook persoonlijkheidstesten op het platform die helpen inzicht te krijgen in de eigen talenten en welk werk goed past. Het profiel is privé, totdat je dit op ‘openbaar’ zet en daarmee zichtbaar is voor werkgevers. Handige tools als een Arbeidsmarktverkenner tonen alle online vacatures, waarbij ook relevante vaardigheden en talenten worden genoemd. Daarnaast voorziet het platform in opleidingen en trainingen om de kennis bij te spijkeren of te verbreden.

Meer weten over WIJIJ en wat zij voor werkgevers en werkzoekenden kan doen? Kijk dan op wijij.nl en maak kosteloos een profiel aan.