Werk-inspiratiesessie WIJIJ met succes herhaald

Werk-inspiratiesessie WIJIJ met succes herhaald

Vanwege de overweldigende belangstelling is de werkinspiratie sessie van WIJIJ afgelopen week voor de derde keer herhaald. Inmiddels hebben zo’n 150 mensen de digitale bijeenkomst gevolgd. De sessies zijn gericht op mensen die werk zoeken of zich oriënteren op een andere baan. In 30 minuten geeft WIJIJ praktische tips voor online solliciteren en vertelt over haar succesvolle, andere aanpak en hoe je werk vindt, dat écht bij je past. Een belangrijk onderdeel is inzicht in eigen talenten omdat dit de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. ‘Want als je weet waar je goed in bent, kun je makkelijker overstappen naar een ander beroep.’ Naast de bijeenkomst voor kandidaten, wordt ook gewerkt aan een sessie voor werkgevers.

De ruim 150 deelnemers van de eerste drie bijeenkomsten zijn na afloop stuk voor stuk enthousiast. ‘Ik vond het een heldere sessie, duidelijke uitleg, waar ik zeker iets mee kan’, reageert een van hen. Anderen noemen het ‘motiverend’, ‘interessant en leerzaam’, ‘verhelderend en leuk opgezet’, ‘goed uitgelegd’ of ‘boeiend’. Een van de deelnemers vertelt dat zij eigenlijk iets anders had verwacht, ‘maar het was juist leuk dat dit gaat over werk dat bij jóu past.’

Tips voor online solliciteren
De deelnemers maken niet alleen kennis met het digitale platform WIJIJ.nl en de nieuwe kijk op solliciteren. Zij krijgen ook direct een aantal praktische tips. Daarnaast is er aandacht voor de ‘Arbeidsmarktverkenner’ van WIJIJ. Dit is een belangrijk hulpmiddel en matcht iemands profiel en persoonlijkheidsaspecten met talloze vacatures.

Andere thema’s tijdens de online inspiratie-sessie: hoe word je met WIJIJ zichtbaar voor werkgevers en hoe kan je gebruikmaken van gerichte trainingen en scholing dankzij de samenwerking met H!VE. In een live-chat zijn vragen beantwoord.

Talenten in de hoofdrol
Iedereen kan gratis een profiel aanmaken op WIJIJ.nl. WIJIJ  brengt mensen en banen bij elkaar door te kijken naar iemands talenten, motivatie en passie, en niet alleen naar werkervaring en opleiding. Hierdoor vinden mensen werk dat aansluit op hun interesses en talenten. Sinds de start in het voorjaar van 2019 hebben al ruim 200 deelnemers via WIJIJ (ander) werk gevonden.

Lees ook: ‘Hoe WIJIJ je verder helpt’